TetragonsTetragonsTetragons
info@tetragons.gr
Λάρισα (πλησίον Π.Ν.Λ.)
2410628783
TetragonsTetragonsTetragons
0

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Δημοφιλείς ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους

Είναι ένας υαλοπίνακας ο οποίος από τη μία του πλευρά έχει μία μεταλλική επίστρωση η οποία εμποδίζει τη μετάδοση της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Εμποδίζει δηλαδή τη θερμότητα να περάσει μέσα το καλοκαίρι και αντίστοιχα να βγει έξω το χειμώνα. Με την παραγωγή ενός ενεργειακού διπλού παράγουμε εφάπαξ 20kg CO2 όμως γλυτώνουμε ετησίως 120kg CO2.

Είναι μύθος ότι το κόστος των ενεργειακών υαλοπινάκων είναι μεγάλο. Είναι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σε ένα υφιστάμενο κτήριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά. Το κόστος κτήσης των ενεργειακών υαλοπινάκων αποσβαίνεται σε 2 χρόνια από την οικονομία στη θέρμανση και στη ψύξη.

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς δεν έχουν απολύτως κανένα όριο στην διάρκεια ζωής τους ενώ δεν απαιτούν απολύτως καμία ειδική συντήρηση πέρα του τυπικού καθαρισμού όπως και όλοι οι απλοί υαλοπίνακες.

Η χρήση ενεργειακής υάλωσης μειώνει θεαματικά το κόστος πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης ελαχιστοποιεί τις χρωματικές αλλοιώσεις των επίπλων, υφασμάτων, ξύλινων δαπέδων και προφυλάσει από την επιπλαβή υπεριώδη ακτινοβολία. Η διαφορά ενεργειακής εξοικονόμησης ενός πραγματικά ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα μπορεί να ξεπεράσει και τα 200% αφού απαιτεί μόνο το 1/3 του κόστους της θέρμανσης απ' ότι πριν.

Όχι. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει κάθε ιδιαίτερη απαίτηση. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο της επίστρωσης που έχουν. Σε αυτούς με σκληρή επίστρωση και σε αυτούς με μαλακή επίστρωση. Οι δεύτεροι έχουν και καλύτερες ενεργειακές αποδώσεις.

Για ένα τέτοιο προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας η καλύτερη εγγύηση είναι να απευθυνθεί ο καταναλωτής σε έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή ενεργειακών υαλοπινάκων. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχει αν οι υαλοπίνακες συνοδεύονται από πιστοποιητικό CE.

Τρία νούμερα πρέπει να γνωρίζει κάποιος τα οποία έχουν να κάνουν με τις ενεργειακές αποδώσεις των υαλοπινάκων. Αυτά είναι ο Συντελεστής θερμοπερατότητας (U), ο Ηλιακός συντελεστής (g) και η μετάδοση φωτός (Lt). Τα δύο πρώτα όσο πιο χαμηλά είναι τόσο πιο καλή μόνωση προσφέρει ο υαλοπίνακας. Σήμερα στη χώρα μας κυκλοφορούν αρκετοί ενεργειακοί υαλοπίνακες με διαφορετικές αποδώσεις.

Όπου επιβάλλεται θα αλλάζει κούφωμα. Όπου δεν επιβάλλεται δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να μπαίνει στη αυτή τη διαδικασία και σε αυτό το κόστος. Ας μη ξεχνάμε ότι το κούφωμα αποτελεί μόνο το 20% του ανοίγματος ενώ ο υαλοπίνακας το 80%.

Επίσημες Αντιπροσωπείες

Βρείτε πληροφορίες στις ιστοσελίδες των αντιπροσωπιών:

Έχετε περισσότερες απορίες;

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνείστε με την εταιρία μας μέσω email, τηλεφωνικά ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας. 

Βρείτε μας:

Νέα Φιλιππούπολη
400m από πύλη Π.Ν.Λ.
Λάρισα

Καλέστε μας:

2410 628783
6937 173552

Στείλτε μας e-Mail:

info@tetragons.gr

    Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

    Subscribe to our newsletter

    Sign up to receive latest news, updates, promotions, and special offers delivered directly to your inbox.
    No, thanks
    X